UBN aanvragen

     
 

Adverteerders

Deze site is mede mogelijk gemaak door onze adverteerders,vergeet hun niet, neem een kijk

 

 

Laatst bijgewerkt: 02/12/2023

 

Website gemaakt door Manolo alle rechten voorbehouden

www.mdominguez.nl

 

 • Om uw dier te kunnen registreren, moet u eerst bekend staan in het I&R-systeem. In dit systeem wordt het adres vastgelegd waar de dieren worden gehouden. We noemen dit adres of de locatie ook wel de 'Meldingseenheid' (ME). Voor de registratie van ME's wordt een nummer uitgegeven: het Unieke Bedrijfsnummer (UBN). U kunt met Het LNV-Loket (0800 - 22 333 22) bellen om uw dieren te laten registreren. Na de registratie ontvangt u een bevestigingsformulier met de ME/UBN en de geregistreerde gegevens. U heeft dan meteen de mogelijkheid om deze gegevens te controleren en eventueel op het formulier te wijzigen. Daarnaast ontvangt u een pakket met een aantal documenten, verschillend per diersoort:
 • Schapen en geiten:
  · Een bestelformulier voor oormerken. U moet hier de gewenste aantallen en type oormerken aangeven. Ook kunt u aangeven of u een aanbrengtang wenst te ontvangen.
  · Een vervoersdocument voor de verplaatsing van dieren.
  · Een bedrijfsregister voor het registreren van alle mutaties. In het bedrijfsregister meldt u de nummers van de ingebrachte oormerken, wanneer een dier is geboren of is dood gegaan en wanneer een dier is aan- of afgevoerd.
  Van de Gezondheidsdienst voor Dieren ontvangt u separaat een aanmeldformulier waarop u een aantal aanvullende - private - gegevens invult (bijvoorbeeld gewenst productietype, naam dierenartspraktijk).
  Het bestelformulier voor oormerken stuurt u naar het I&R Bureau LNV in Deventer. Dit bureau zorgt ervoor dat de bestelling bij de leverancier terechtkomt. U ontvangt de oormerken (en de rekening) rechtstreeks van de leverancier.
  Wanneer u eenmaal geregistreerd staat, krijgt u jaarlijks automatisch een mutatieformulier toegestuurd. Daarop wordt gevraagd hoeveel dieren aanwezig zijn op 1 november van elk jaar. Samen met het mutatieformulier krijgt u tevens een bestelformulier voor oormerken. Wanneer u dit bestelformulier niet (meer) heeft , kunt u deze aanvragen bij Het LNV-loket.
 • Van de Gezondheidsdienst voor dieren ontvangt u apart een aanmeldformulier waarop u een aantal aanvullende gegevens kunt invullen (productietype, naam veearts/dierenarts).

contact opnemen met het ministerie van LNV

 • · Met vragen over de registratie van een bedrijf (UBN) voor varkens, runderen, schapen en geiten kunt u gratis bellen met Het LNV-Loket: 0800 22 333 22.
  · Met algemene vragen over I&R runderen, schapen en geiten kunt u gratis bellen met Het LNV-Loket: 0800 22 333 22.
  · Algemene vragen over I&R varkens worden beantwoord door het I&R Bureau LNV: 0900- 89 983 03 (€ 0,10 p/m).
  Ook kunt u schriftelijk reageren. Stuur een brief aan het I&R Bureau LNV, Postbus 2073, 7420 AB in Deventer.